Bine aţi venit Vizitator • Înregistrare • Autentificare • RSS
Marţi, 2.6.2020, 00:16

Pestera Krivanskie

 

Despre două sute cincizeci km de la Chişinău este, probabil, unul dintre cele mai mari pesteri din lume. Galerii subterane, care merge în depozite gips-carton, care se întind de aproximativ nouăzeci km. Galerii sunt situate pe mai multe niveluri. Pestera este al treilea cel mai mare din pesterile din depozitele de gips şi locul opta printre cele mai mari pesteri din lume.

 

Pestera găsite lângă satul Kriva în 1959 în timpul de sablare în carieră. Galeriile Pestera uscate din apă, după care acestea au fost examinate de către specialişti. Exploratori Pestera a găsit o camere peşteri de mari dimensiuni şi o mulţime de coridoare şi pasaje. Pestera are o iesire, care este dificil de a găsi în intersecţia de galerii, coridoare şi pasaje. Două fântâni sunt situate în peşteri, peste niveluri diferite. În peşteri există aproximativ douăzeci de lacuri, de apă, care are proprietati curative.

 

  Peretii pesterii sunt acoperite cu lut de diferite culori şi nuanţe. Origine a acestui fenomen rămâne un mister. Pentru a face mai uşor de a naviga în spleologi pesteri-Wags modelat din lut diverse sculpturi, care servesc drept de orientare pentru ieşire şi locurile cele mai interesante.

 

Vizite la pestera este permisă numai în grupuri de mai multe persoane, condusă de un ghid experimentat. Participanţii la excursie trebuie să aibă un costum special.