Bine aţi venit Vizitator • Înregistrare • Autentificare • RSS
Luni, 1.6.2020, 23:17

 Bender (Tigina) - unul dintre cele mai vechi oraşe din MoldovaSale frumoase castel XVII-lea, precum şi în mod direct şi oraşul în sine a fost grav deteriorate în timpul conflictelor recente etnice. Balti (150 km. La nord de capitala) - principalul centru industrial al tarii. Principalele produse din această zonă - de zahăr, ulei vegetal şi blănuri. În imediata apropiere a unui număr mare de cal şi rutele de picior printre sate pitoresti mici, fiecare dintre acestea este aproape gata de a deschide Muzeul in aer liber, şi de vinuri de casa si bucataria populare din această regiune sunt cunoscute în întreaga ţară.

 

      Dupa vizitarea podgoriilor frumos pentru a merge la o mănăstire veche, situat la7 km sud-vest de teribile într-un sat izolat Căpriana. Aceasta manastire a fost construită în secolul al XIV-lea, ea a suferit nici o pierdere de ateism militant din epoca sovietică. Intins pe malul lacului mănăstirii este formată din trei secţiuni, fiecare dintre care a fost construit în epoca sa. Cea mai veche cladire - Ipoteze biserica a Maicii Domnului, construită în stil clasic, în secolul al XIV-lea. Biserica Sf. Nicolae a fost construită în 1800, şi Biserica Sf. Gheorghe, adiacente la casa de Metropolitan, - la începutul secolului XX. 42 călugări ortodocşi trăiesc în continuare în mănăstire de astăzi.


Cinci mile de la capitala Republicii Moldova este un complex memorial "Sherpen.Complexul a fost construit ca un tribut adus căzuţi în bătălia pentru Chisinau, în 1944, de soldaţi sovietici. Combaterea în Sherpenah au fost extrem de violente şi sângeroase, dar au fost doar luptă importanţă locală. În total, în timpul luptelor din Sherpenah ucis mai mult de unsprezece mii de oameni.

 

 

Complexul memorial a fost renovat şi reconstruit. În timpul de deschidere a clădirii renovate au participat veterani, nu numai din Moldova. Veteranii de război au sosit din Rusia şi republicile din fosta Uniune Sovietică. Şi în timpul construcţiei de acest complex, mulţi oameni din diferite republici au oferit asistenţă şi sprijin.

 

Complexul este format din trei elemente: altarul, cu un seif, în cazul în care granit sculptat numele celor căzuţi; incendiu negasnuschy cu doi piloni, care sunt conectate în partea de sus de pe cruce, turnul clopotnita, care întruchipează continuitatea generaţiilor.

 

Tururi de Sherpenam permit să se transfere la timp de război, să plătească tribut de oameni care au murit apărarea libertăţii noastre.

 

Puteţi vizita, de asemenea, la ferma locale, a cunoaste cultura Moldovei, pentru a face cunoştinţă cu tradiţiile populare.