Chisinau (Chisinau) - oraş surprinzător de verde pe sapte coline, care se intinde de-a lungul afluent al râului Nistru - Fluviu Bull, printre parcuri şi lacuri. Oraşul a fost fondat în jurul 1436, iar de atunci istoria sa a fost plină de evenimente nu mai puţin de istoria însăşi în Republica Moldova. Dovezi ale erei timpurii apuse sunt conservate movile de 13 staţie de paza fostul semnal, o dată construit pe şapte coline, oraşul, şi a găsit unele locuri ruinele cetati antice.
Statutul de "oraş istoric", capitala Republicii Moldova, datorită centru. Odată ce în interiorul graniţelor sale găsit camera Chişinău complet, dar acum doar o mică parte din el, înconjurat de un inel masiv de noile evoluţii 60-80-IES al secolului XX. În ciuda faptului că Chişinău este un important centru de transport, copac sa-căptuşită cu strazile centrul orasului care aminteşte de un oraş de provincie mult mai mult decât de capital. World War II-a distrus bombardarea aproape două-treimi din clădiri vechi din oras, dar el încă mai are o multime de bogat si impunator cladiri vechi si biserici, printr-o ironie a istoriei este variabil absolut clădiri pătrat gri a epocii staliniste.
În oraşul de multe parcuri frumoase, fiecare dintre ele proiectate şi construite cu îndemânare şi dragoste. Parcul cele mai populare din Catedrala, parcul Valia Morilor cu teatru Teatrul de Vare şi offshore zona de Moldexpo, parcul Valea Trandafirilor, cu o cascada de lacuri şi muzeu de sculptura gradina, un parc din La Izvor, cu o cascada de helesteie, unite prin canale, parcuri Ghidighici , Alunelul şi Rîşcani.
Ţărmuri pitoresc ale lacului Chişinău artificiale (înainte de a - Komsomolsk lac) - o orăşeni preferat de vacanta la faţa locului. Pe malurile sale este, de asemenea, o expoziţie de realizări şi descoperiri verde teatru care poate găzdui până la 7 mii de vizitatori. Există, de asemenea, un club de paraşută. În dealurile din Chişinău vechi "din primele constructii au supravieţuit Mazarakii (1752), Ryshkanovskaya (1777) si Bunavestire (1807), biserica. Ei au caracteristice ale arhitecturii medievale moldovenesti plan de trei ori şi aşa-numitele "set moldovenesc - două niveluri de arcuri care susţin tambur, cu o cupolă.
Cu excepţia monumentul lui Aleksandr Puşkin, care a petrecut ani de exil, şi Mihai Eminescu, aproape toate alte monumente din Chisinau - memoriale de război. În parcul oraşului amenajat Stefan cel Mare (ex-im. Puskin), care domina partea de vest a bulevardului cu acelaşi nume, este un monument de a domnitorului (conducător) al ţării şi erou naţional Ştefan cel Mare, care a condus poporul său la o epocă de prosperitate şi de faimă într-o scurtă perioadă de independenţă ţara în 1457-1504 gg. Monumentul a fost conceput de sculptorul Plămădeală în anul 1927, şi în 1990-91. Monumentul a fost scena unor confruntări violente între naţionaliştii moldoveni şi suporterii de orientare pro-sovietice, care duce la proclamarea independenţei ţării. În martie 1957, parcul a fost deschis de către Republica Moldova Aleea clasicilor literaturii - pe postamentul de granit roşu lustruit, busturi bronz ale scriitorilor şi activişti politici. Aleea a devenit un loc preferat de vacanta de localnici şi oaspeţi deopotrivă.
Monumentul lui Puşkin - monumente mai vechi care au supravieţuit în oraş a fost înfiinţat în 1885 cu fonduri colectate de la Chişinău, pe foi de semnătură (1000 de ruble în aur) şi este o copie exacta a de top autorului de a monumentul lui Aleksandr Puşkin, stabilite în Piaţa Puşkin din Moscova.
Chişinău a devenit al doilea oras dupa Moscova, în cazul în care a fost ridicat un monument pentru a marelui poet. La gard foarte parcului Ştefan cel Mare se mândreşte cu un impresionanta cladire a teatrului cel mai mare din ţară - Patria (Patriei), care a fost construit în 1947 de prizonieri germani de război.
În Chişinău, există, de asemenea, doua cimitire vechi - armeni si evrei (acesta din urmă este cunoscut ca site-ul îngroparea victimelor pogromului de la Chisinau, în 1903, în anii 1960, partea inferioară a cimitirului a fost demolată de către autorităţile). Sinagoga numai operează în ţară, de asemenea, este situată în Chişinău, aproape de centrul orasului. În fosta corală Sinagoga de astăzi este situat Cehov Drama Theater.
Republica Moldova - o ţară de viţă de vie şi Vinificaţie. Din păcate, vinarii cele mai faimoase poate fi vizitată numai în timpul excursiilor oficial sancţionată, dar aceasta este compensată de impresii ale vizitei. Cricova, nahodyaschschayasya 15 km. la nord de Chisinau - punctul de plecare pentru tururi de vin "". Acest lucru este aproape în întregime oras subteran, cu un labirint de străzi subteran, care se întinde mai mult de 60 km. Toate strazile numit dupa vinuri, astfel încât să puteţi rătăci de-a lungul "Strada Cabernet" înainte de a vizita "The Streets de Pinot" sau "Boulevard of Isabella."
Cincisprezece mile est de Cricova este Koshusna, care produce o multime de vinuri roşii şi albe, precum şi vodcă şi port. Străşeni viţă de vie, care se află 30 km. la nord-vest de Chisinau, este cunoscută pentru vinurile sale albe spumante. Un pic mai departe de capitala - Romanesti Winery, unul dintre cei mai mari producători de conducere şi de vinuri de la fosta Uniune Sovietică. Unul dintre produsele sale cele mai faimoase - Bordeaux roşie, care a fost o varietate preferat de celebritati multe - de la Kings la secretarii generali.
Pivnite de vinuri Cricova şi Mileştii-capace sunt cunoscute, de asemenea, mult în afara regiunii. Wine tasting nu este cu siguranţă comparabil cu pandiculation aristocratice de vin vechi într-o CHATEAUX franceză, dar vinuri locale au un gust deosebit si buchet, întrucât nu există viile noastre şi a cramelor sunt alimentate cu materii prime de la mici podgorii din jur. Amestecul de diferite soiuri şi explică soiuri locale raznooobrazie.
Dupa vizitarea podgoriilor la Nisa pentru a vizita o mănăstire veche, convenabil situat la 7 km. sud-vest de Strasheny Căpriana într-un sat izolat, în cazul în care o odihnă bună de la degustare de vinuri şi de odihnă ale ficatului. Aceasta manastire a fost construit în secolul al XIV-lea şi a supravietuit miraculos ateismul militant din epoca sovietică. Intins pe malul lacului, aceasta se compune din trei secţiuni, fiecare dintre care a fost construit în epoca sa. Cea mai veche cladire - Ipoteze biserica a Maicii Domnului, construită în stil clasic, în secolul al XIV-lea. Biserica Sf. Nicolae a fost construită în 1800, şi Biserica Sf. Gheorghe, adiacente la casa de Mitropolitul - la rândul său, al XX-lea. Patruzeci şi două de călugări ortodocşi încă mai trăiesc şi lucrează în mănăstire de astăzi.