Bine aţi venit Vizitator • Înregistrare • Autentificare • RSS
Marţi, 2.6.2020, 00:04

Hundred Hills

 

Aproximativ două sute km de la Chişinău se află fenomen curios naturale, cunoscut sub numele de The Hills sute. Pentru a fi precis, dealuri, nu sute, ci un pic mai mult de trei şi jumătate de mii. Inaltimea lor variaza de la cinci la treizeci de metri şi un metru şi jumătate. Situat toate dealurile o distanţă de peste opt şi o lăţime de doi kilometri, trei sute de metri.

 

Pentru prima dată de pe acest fenomen natural, a scris în cartea sa "Descrierea Moldovei" D. Cantemir, în 1716.

 

Pentru a determina cauzele fenomenului în 1927, sondaje au fost realizate de dealuri. Unii oameni de ştiinţă consideră ipoteza că movilele sunt acumulărilor de recife de care s-au format în antichitate, când pe teritoriul RepubliciiMoldova moderne acoperite de ocean. Alţii, a se vedea cauza educaţiei în dealurile de alunecări de teren şi inundaţiile periodice ulterioare, care a format forma de dealuri.

    

Despre localnici Hills mers pe jos de legende. Ei cred şi morminte vechi şi morminte de soldaţi în timpul invaziei turcesti. Dar, ştiinţei moderne spune că dealurile ca fenomenul neexplorate ale naturii.

 

Natura Amazing a dealurilor, există tot mai mare de soiuri de plante care încep să înflorească de la începutul primăverii, şi înlocuirea reciproc, Bloom până toamna târziu.